100% ekologická FOUKANÁ tepelná a zvuková IZOLACE

TEMPELAN

Jak TEMPELAN vypadá?

TEMPELAN je heboučká celulózová vata, šedé barvy. Neobsahuje žádné pichlavé částice, když ho uchopíte do rukou, je to stejné, jako kdybyste v ruce drželi standardní buničitou vatu pro lékařské použití.

Z čeho TEMPELAN je vyroben?

Izolace TEMPELAN je vyrobena z naprosto čistého tříděného recyklovaného papíru a 100% ekologických aditiv poskytujících ochranu před škůdci, ohněm, plísněmi apod.

Foukaná CELULÓZOVÁ izolace na rozdíl od izolace ze skelných vláken: NESEDÁ, NEHOŘÍ (netaví se, takže nedá možnost proniknout ohni do dalších částí stavby). Velmi DOBŘE „DÝCHÁ“ a je NENASÁKAVÁ.

Jak se TEMPELAN používá?

Aplikace TEMPELANu se převážně provádí zafoukáním speciálními stroji TAJFUN nebo KRENDL.

Kam lez TEMPELAN použít?

TEMPELAN lze použít na rovné nepochozí plochy i do připravených dutin: půdní prostory, šikmé střechy, obvodové stěny domů, vnitřní příčky, stropní konstrukce… (viz. naše fotogalerie realizovaných zakázek).

Do kterých staveb je TEMPELAN vhodný?

TEMPELAN je vhodný do všech typů staveb: do běžných domů, nízkoenergetických, pasivních, novostaveb i rekonstrukcí, do obytných domů, bytových domů, výrobních hal, škol atd… (viz. reference – fotogalerie aplikace foukané izolace z realizovaných staveb).

Jak dlouho se TEMPELAN v Česku vyrábí?

TEMPELAN byla úplně první foukaná celulózová izolace, která se začala v roce 1991 v ČR vyrábět. Od té doby byla úspěšně umístěna do tisíců a tisíců staveb.